Winst en parcoursrecord in Apeldoorn, sterke optredens in Boston

Met het wedstrijdseizoen in volle gang zijn ook de atleten van het Valley Running Team op veel plekken actief. Afgelopen weekend snelde Diane van Es naar de winst en een parcoursrecord bij de Acht van Apeldoorn en toonden Mahadi Abdi Ali en Ryan Clarke hun vorm tijdens de New Balance Indoor Grand Prix in Boston.

Van Es wint Acht van Apeldoorn

Twee dagen na terugkomst uit Namibië stond Diane van Es, net als vorig jaar, aan de start van de acht kilometer bij de Midwinter Marathon in Apeldoorn. Een wedstrijd die ze al twee jaar op rij wist te winnen. Van Es kon lang mee met de kopgroep van de mannen, liep naar de winst en verpulverde haar eigen parcoursrecord in Apeldoorn naar 24:24 minuten. De gemiddelde snelheid van 3:04 minuten per kilometer geeft vertrouwen richting de halve marathon in Barcelona op 11 februari.

Topprestaties op hoogste niveau voor Abdi Ali en Clarke

Tijdens de New Balance Indoor Grand Prix in Boston, een wedstrijd onderdeel van de World Athletics Indoor Tour Gold, debuteerden Mahadi Abdi Ali en Ryan Clarke op het hoogste niveau. Abdi Ali trok zijn vorm van twee weken geleden door en verbeterde andermaal zijn persoonlijk record op de 3000 meter. Met een tijd van 7:44,21 minuten bleef hij slechts twee seconden verwijderd van het Nederlands record: “Een vol stadion binnenlopen gaf kippenvel. Het tempo lag enorm hoog doordat de kop van de wedstrijd op wereldrecordtempo wilde lopen. Maar ik ben blij dat ik mijn eigen ding kon blijven doen. Alweer een stap voorwaarts en een mooi PR“.

Ryan Clarke verbeterde zijn persoonlijk record op de 1000 meter in Boston naar 2:18,35 minuten en nestelde zich daarmee op de vijfde plaats in de Nederlandse aller tijden lijst. Beiden atleten blijven nog in Boston om op zaterdag 10 februari deel te nemen aan de David Hemery Valentine Invitational.

Foto’s: Lars van Hoeven (Apeldoorn) & Dan Vernon (Boston)

Valley Running Team
Logo