Vijf medailles op NK Atletiek

Met vijf medailles, waarvan drie gouden en twee zilveren, waren de Nederlandse kampioenschappen atletiek in Hengelo erg geslaagd voor het Valley Running Team.
 
Diane van Es en Mahadi Abdi Ali kwamen vrijdag in actie in de finales van de 5000 meter. Van Es liep zeer overtuigend naar de winst, met een laatste kilometer van net onder de drie minuten kwam ze tot een nieuw meeting record van 15:15.70 minuten. Abdi Ali liep ook een sterke race en wist eveneens de titel op te strijken, een maximale score dus voor het Valley Running Team op de 5000 meter.
 
In de finale van de 800 meter een dag later zorgden Ryan Clarke en Samuel Chapple voor een één-tweetje. Clarke won in 1:45.31 minuten en Chapple eindigde kort daarachter in 1:45.63 minuten als tweede. Door de extra world ranking punten is Clarke nu zo goed als zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Parijs.

Op de slotdag waren er nog twee 1500 meter finales met atleten van het Valley Running Team aan de start. Maureen Koster beet het spits af in de vrouwenfinale, zij eindigde met een mooie slotronde van net onder de minuut op een tweede plaats kort achter winnares Marissa Damink.

In de mannenrace liepen zowel Bram Anderiessen als Jesse Fokkenrood een hele mooie race. Het werd een snelle wedstrijd waarbij de mannen respectievelijk als vierde en vijfde eindigden. Voor Anderiessen was zijn 3:37.20 minuten één van zijn snelste tijden ooit, amper een seconde boven zijn persoonlijk record. Fokkenrood wist zijn persoonlijk record zelfs aan te scherpen tot een tijd van 3:38.08 minuten (dit was 3:39.31). Hoewel beide mannen niet met een medaille naar huis gingen, kunnen zij met de geklokte tijden zeer tevreden terugkijken op deze Nederlandse Kampioenschappen.

50% van tickets Valley Running Day verkocht

Een week na opening van de ticketverkoop is de helft van het aantal tickets voor de Valley Running Day Powered by Runner’s World op 29 september 2024 al verkocht. Op deze bijzondere dag krijgen hardlopers, trainers en fans een uniek inkijkje in het leven van de atleten van het Valley Running Team.

Valley Running Team
Logo