Vier atleten naar EK cross in Brussel

Afgelopen weekend vond de Warandeloop plaats in Tilburg, één van de grootste crossen van Nederland en steevast het moment om kwalificatie af te dwingen voor het Europees kampioenschap cross. Het EK cross wordt dit jaar op 10 december gehouden in Brussel. Vier atleten van het Valley Running Team zijn door de Atletiekunie geselecteerd voor deelname.

Bram Anderiessen ging er bij de Warandeloop met de winst vandoor op de korte cross. Anderiessen liep een zeer sterke race waarin hij het merendeel van de tijd op kop liep en met een ruime voorsprong als eerste de finish passeerde. De 1500 meter specialist op de baan kwalificeerde zich hiermee voor de mixed relay tijdens het EK cross. Ook Maureen Koster is in Brussel lid van het mixed relay team. Zij nam niet deel aan de Warandeloop, maar werd op basis van haar eerdere prestaties geselecteerd door de Atletiekunie. Het mixed relay team bestaat uit twee mannen en twee vrouwen, zij leggen ieder 1500 meter af.

Jesse Fokkenrood dwong net als Anderiessen directe kwalificatie af voor de Europese eindstrijd dankzij zijn eerste plaats in het klassement van de mannen onder de 23 jaar op de lange cross. Mick Wolvekamp wist met een derde plek binnen het Nederlandse klassement bij de mannen onder de 20 jaar ook een ticket veilig te stellen.

Frank Futselaar en Mahadi Abdi Ali kwamen op de lange cross voor senioren net tekort voor een plek in de EK selectie. Zij finishten respectievelijk als vierde en zesde Nederlander.

Met Anderiessen (mixed relay), Koster (mixed relay), Fokkenrood (U23) en Wolvekamp (U20) is het Valley Running Team dus sterk vertegenwoordigd op 10 december in Brussel.

Foto’s: Vincent Jessen