Van Es en Koster derde bij wedstrijden in Soest en Trier

Traditiegetrouw stonden op oudejaarsdag de Sylvestercross in Soest en de Silvesterlauf in het Duitse Trier op het programma. 

Maureen Koster reisde af naar Trier om daar deel te nemen aan de internationale vijf kilometer wedstrijd op de weg. Koster liep lang aan kop, maar moest in de laatste meters toch twee atleten voorbij laten gaan. Ze finishte als derde in een tijd van 15:34 minuten. Toch kan de atlete terugkijken op een meer dan geslaagd 2023. Ze verbeterde twee Nederlandse records, won meerdere nationale titels, eindigde als twaalfde op de 5000 meter het WK atletiek, won zilver bij het EK cross en kwalificeerde zich al voor de Olympische Spelen in Parijs.

Diane van Es vond de uitdaging dichterbij huis bij de Sylvestercross, een cross van zes kilometer door de Soesterduinen. Na een spannende wedstrijd eindigde Van Es op plaats drie achter de Zweedse Sarah Lahti en landgenote Emmy van den Berg. Ook van Es kan met een Nederlands record op de 10 kilometer, een dertiende klassering bij het WK atletiek en kwalificatie voor de Olympische Spelen tergijken op een succesvol jaar. Van Es: “Deze cross herinnerde me eraan waarom ik niet vaker cross. Ik kan mijn kracht niet goed kwijt op het zand en in de modder. Maar het was leuk om aan de start te staan in Soest en ik kijk uit naar ons trainingskamp in Namibië” .

Valley Running Team
Logo