Valley Running Team geeft kijkje achter de schermen in videoreeks ‘Road to Paris’

Met Diane van Es en Maureen koster al zeker van Parijs en meerdere kanshebbers op kwalificatie zoals Ryan Clarke en Mahadi Abdi Ali gaat het Valley Running Team een bijzonder jaar tegemoet.

EK en Olympische Spelen in 1 seizoen

De uitdaging voor de atleten van het Valley Running Team zal hem vooral zitten in het presteren op twee toernooien. Naast de Spelen zijn er namelijk ook nog de Europese kampioenschappen atletiek in Rome. Coach Grete Koens “Degenen die al zeker zijn van de Spelen laat ik iets later in vorm komen zodat de eerste piek tijdens het EK ligt. Daarna gaan ze weer op trainingskamp en dan volgt een tweede piek tijdens de Spelen“.

Hoewel de atleten serieus bezig zijn wordt er ook een beetje lol getrapt tijdens de trainingen. “Ze moeten het wel een heel jaar volhouden dus dan mag er ook wel een beetje plezier in zitten”, aldus Koens. “Uiteindelijk is plezier in de sport heel belangrijk om het lang vol te houden. Dat is ook wel de essentie als je jezelf wil ontwikkelen, dan moet je het gewoon heel lang vol kunnen houden om zo tot de beste resultaten te kunnen komen.

Één van de serieuze kandidaten voor kwalificatie voor de Spelen is Ryan Clarke. Hij moet op de 800 meter nog acht tienden van zijn persoonlijk record halen om zich te kwalificeren voor Parijs. Zoals Clarke zelf aangeeft wordt resultaat vooral gehaald uit consistentie en een goede opbouw. Na de eerste drie weken van zijn trainingskamp in Namibië, zal hij nog twee weken wat scherper trainen worden omdat de wedstrijden dan dichterbij komen.

Volgens Koens draait ook alles om de balans. Je ziet nog wel dat sommige atleten meer willen doen of harder willen trainen, zeker in een olympisch jaar, maar uiteindelijk is goed door kunnen blijven trainen veel belangrijker.

Bekijk aflevering 1 van ‘Road to Paris’
Valley Running Team
Logo