Valley Running Team doneert schoenen en kleding aan talentvolle Namibische atleten

In samenwerking met Erren Recondition B.V. heeft het Valley Running Team tijdens hun hoogtestage in Namibië hardloopschoenen en kleding gedoneerd aan talentvolle Namibische atleten.

Tijdens onze eerdere trainingskampen hier in Windhoek zagen we dat er veel talent rondloopt op en buiten de atletiekbaan. Wat ons ook meteen opviel is dat veel van deze atleten op blote voeten trainen of op schoeisel dat naar onze standaarden niet geschikt zou zijn om op hard te lopen. Eerdere jaren lieten we daarom vaak onze eigen gebruikte hardloopschoenen hier achter. Het is supermooi dat we dat nu met dank aan Erren Recondition B.V. hebben kunnen uitbreiden met nieuwe schoenen en kleding.” Aldus olympisch atlete en initiatiefneemster Maureen Koster. In de Namibische hoofdstad kwam Koster al snel in contact met Operi Tjipuka, een Namibische oud-atlete die een paar jaar geleden de Operi & Sydney Child Foundation heeft opgericht. Het doel van de foundation is om (jonge) atleten die het thuis niet breed hebben te ondersteunen bij het volgen van hun passie.

In aanwezigheid van nationale televisiezender NBC Sports heeft het Valley Running Team samen met de Operi & Sydney Child Foundation vijf scholieren blij kunnen maken met nieuwe hardloopschoenen en -kleding. Petrus, David, Willem, Emilia en Charlotte eindigden een weekend eerder allen op het podium bij de Khomas Schools Sports Regional Athletics Meet en werden geselecteerd voor de Namibische kampioenschappen. Emilia was erg blij met haar nieuwe schoenen: “deze schoenen motiveren me om meer te doen. Ik ga nu naar de nationale kampioenschappen en ga mijn best doen om te winnen. Ik weet zeker dat ik het op deze schoenen beter ga doen”.

Naast de gift aan deze vijf atleten hebben het Valley Running Team en Erren Recondition B.V. ook schoenen en kleding gedoneerd aan de Operi & Sydney Child Foundation ter ondersteuning van hun missie om sport voor meer mensen toegankelijk te maken. “We zijn blij dat we op deze manier ook wat terug kunnen doen voor de mensen en sport in dit land en hopen in te toekomst nog veel meer te kunnen betekenen”, zegt coach Grete Koens.

Valley Running Team
Logo