Succesvol WK Atletiek voor Koster en Van Es

Namens het Valley Running Team kwamen Diane van Es en Maureen Koster afgelopen week in actie op het WK atletiek in Boedapest.

Op de eerste zaterdag liep Van Es haar finale op de 10.000 meter. In het eerste deel van de race ging het nog wat rustiger, waarbij Van Es zich voorin aan de binnenkant positioneerde. Hierdoor liep ze mooi uit het gedrang en geen meter te veel. Tot zo’n zes ronden voor het einde kon Van Es goed voorin mee, daarna moest ze de kopgroep laten gaan. Uiteindelijk finishte ze bij haar WK-debuut in Boedapest als dertiende, dezelfde klassering als vorig jaar op het Europees kampioenschap in München.

Voor Koster startte het toernooi op woensdag 23 augustus met de series van de 5.000 meter. Na net iets meer dan 15 minuten kwam Koster over de streep. Hiermee werd de atlete achtste in haar serie, wat precies genoeg was om door te gaan naar de finale. Daarmee was haar doel in Boedapest eigenlijk al bereikt, maar tijdens de finale op zaterdag liet Koster zich wederom van voren zien, streed ze tot in de laatste ronden goed mee en eindigde ze op een prachtige twaalfde plek.

Coach Grete Koens kijkt tevreden terug op het WK: “Vorig jaar wist Diane zich nog niet te plaatsen voor het WK. Maureen was er wel, maar kwam nog niet door de voorronde heen. Nu hebben beiden hun beste beentje voor kunnen zetten op het moment dat het moest. Vol vertrouwen kijken we dan ook uit naar de Europese kampioenschappen en Olympische Spelen volgend jaar.”