Sterk begin na succesvolle hoogtestage

In Winhoek, Namibië heeft het Valley Running Team zich sinds 18 december op 1700 meter hoogte voorbereid op het indoorseizoen en de weg- en crosswedstrijden. Na deze succesvolle hoogtestage zijn de eerste wedstrijden inmiddels achter de rug.

In de eerste dagen na terugkomst liet Mahadi Abdi Ali meteen zien goed in vorm te zijn. Hij verpulverde zijn persoonlijk op de 3000 meter in Luxemburg. Met zijn tijd van 7:47.32 minuten won hij de World Athletics Indoor Tour Bronze wedstrijd. Ook Mick Wolvekamp liet zich meteen zien. Hij won de Abdijcross in Kerkrade bij de mannen U20.

Persoonlijke records waren er een weekend later ook. Ryan Clarke begon zijn indoorcampagne sterk met een vierde plek in Barcelona en een persoonlijk indoorrecord van 1:46,99 minuten. Daarmee bleef hij slechts een seconde boven de limiet voor het WK indoor in Glasgow. Dichterbij huis, in Apeldoorn, scherpte Jesse Fokkenrood eveneens zijn persoonlijke besttijd op de 800 meter aan. Hij liep, in voorbereiding op 1500 meter wedstrijden de komende maand, naar een tijd van 1:49,66 minuten.

De komende weken staat het team bij veel wedstrijden aan de start, met als hoogtepunten:

4 februari – World Indoor Tour Boston
4 februari – Acht van Apeldoorn
10 februari – Valentine invitational meet Boston
10 & 11 februari – NK indoor junioren Apeldoorn
11 februari – NK 10km Schoorl
11 februari – Halve Marathon Barcelona
17 & 18 februari – NK Indoor Apeldoorn
18 februari – Marathon Sevilla

Valley Running Team
Logo