Nederlandse titel voor Koster, Wolvekamp wint zilver

Op zondag 17 december werd in het Brabantse Eersel gestreden om de nationale titels op de cross. Voor het Valley Running Team kwamen Mick Wolvekamp en Maureen Koster in actie. Beide atleten namen vorige week nog deel aan de Europese kampioenschappen cross in Brussel.

Wolvekamp liep de 7,5 kilometer lange cross bij de mannen onder de 20 jaar en won de zilveren medaille. Later op de dag mocht Koster nog een ronde langer lopen op het uitdagende parcours van het E3 strand tijdens de bijna 10 kilometer lange cross voor de vrouwen senioren. Ze liep een een sterke race en kwam met een overtuigende voorsprong als eerste over de finish.

Koster staat dit jaar nog aan de start van de Sylvesterlauf in Trier en reist daarna af naar Namibië voor een hoogtestage. Wolvekamp stapt meteen op het vliegtuig en vertrekt met een groot deel van het Valley Running Team al eerder naar Namibië.

Foto header: Bjorn Paree