Nederlandse titel voor Abdi Ali, Clarke geselecteerd voor WK indoor

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen indoor atletiek in Apeldoorn op 17 & 18 februari stond het Valley Running Team met zes atleten aan de start. Mahadi Abdi Ali won het goud op de 3000 meter. Abdi Ali benaderde eerder dit indoorseizoen al het Nederlands record op deze afstand en beloonde zijn goede vorm dit weekend met de Nederlandse titel.

Op de 1500 meter kwalificeerden Bram Anderiessen, Jesse Fokkenrood en Samuel Chapple zich met overtuiging voor de finale. Mick Wolvekamp, die een week eerder nog twee keer zilver wist te winnen bij het NK u20, haalde de finale niet. In de snelle finale grepen de atleten van het Valley Running Team net naast de medailles. Chapple kwam in zijn eerste wedstrijd na langdurig blessureleed net tekort voor een plek op het podium en eindigde als vierde. Fokkenrood verbeterde zijn persoonlijk record en werd vijfde, Anderiessen finishte op plek zes. Chapple: “Vierde worden op een NK is nooit leuk, zeker niet als je net je persoonlijk record mist. Maar het feit dat ik überhaupt al mee kon doen na de operatie aan mijn enkel van een halfjaar geleden is al een prestatie op zich“.

Een finaleplek was er ook voor Ryan Clarke op de 800 meter. Clarke werd echter ziek na de series en heeft op zondag in een uitverkocht Omnisport geen gooi kunnen doen naar de nationale titel. Eerder dit seizoen liet de 800 meter specialist zich al zien op het hoogste niveau met een zesde plek op de 1000 meter tijdens de World Indoor Tour in Boston. Ook bezet hij met een razendsnelle tijd van 1:46,08 minuten sinds kort de tweede plek op de Nederlandse aller tijden lijst voor de 800 meter. Met die tijd is Clarke door de Atletiekunie geselecteerd voor het WK indoor en daarmee is hij zo goed als zeker van deelname aan het titeltoernooi in Glasgow van 1 tot en met 3 maart.

Foto header: Erik van Leeuwen / Atletiekunie