Nederlandse titel 10.000 meter voor Frank Futselaar

Tijdens de Next Generation Athletics wedstrijd in Nijmegen heeft Frank Futselaar de Nederlandse titel veroverd op de 10.000 meter. Met een splijtende eindsprint stelde hij het goud veilig. Futselaar finishte na 29:01,45 minuten: “Ik liep voor het kampioenschap. Ik kon al eerder gaan, maar had vertrouwen in mijn eindsprint en heb gewacht tot de laatste 200 meter.

Goede resultaten waren er in Nijmegen ook voor Samuel Chapple en Mick Wolvekamp. Chapple verraste in een internationaal veld op de 800 meter met een razendsnelle tijd van 1:45,91 minuten en bleef daarmee slechts een halve seconde verwijderd van de limiet voor de Europese kampioenschappen in Rome. “Ik kan het bijna niet geloven”, zei hij na afloop. Wolvekamp, die midden in zijn eindexamens van de middelbare school zit, liep op de 1500 meter met een tijd van 3:45,00 minuten vier seconden van zijn persoonlijk record af en kijkt tevreden terug op de wedstrijd.

Een dag later liep Maureen Koster naar een zesde plaats op de 5000 meter tijdens de Diamond League in Marakkesh, Marokko. Met een tijd van 14:50,74 minuten benaderde ze haar persoonlijk record. Koster liet dus zien in vorm te zijn in aanloop naar de Europese kampioenschappen en Olympische Spelen later dit seizoen.

Valley Running Team
Logo