Europees zilver voor Anderiessen en Koster

Tijdens de Europese kampioenschappen cross in Brussel hebben Maureen Koster en Bram Anderiessen een zilveren medaille gewonnen op de mixed relay.

In deze estafette over 4×1500 meter waren Koster en Anderiessen respectievelijk de derde en vierde loper voor TeamNL. Koster begon, na sterke optredens van startloper Kevin Viezee en tweede loopster Jetske van Kampen, als vierde aan haar ronde door het Park van Laken en wist geleidelijk door te schuiven naar de tweede plaats. Vervolgens was het vooral een strijd tussen Anderiessen en de fransman Alexis Miellet. Daarvoor liep nog de Britse slotloopster Khahisa Mhlanga, die op het laatste rechte stuk werd bijgehaald door de twee mannelijke atleten. De strijd om het goud en zilver werd uiteindelijk, ondanks een zeer sterk optreden van Anderiessen, nipt in het voordeel van de Fransman beslist.

Anderiessen: “Het was altijd mijn droom om een medaille te mogen vieren met een Nederlandse vlag in mijn handen en vandaag werd dat werkelijkheid”. 

Naast Koster en Anderiessen stonden ook Mick Wolvekamp en Jesse Fokkenrood aan de start. Wolvekamp wist bij zijn internationale crossdebuut knap naar een 45e plek te lopen in de juniorencategorie Bij de mannen onder de 23 jaar zette Fokkenrood een fantastische race neer. Waar hij vorig jaar nog als 43e eindigde in dezelfde categorie wist Fokkenrood nu door een mooie steady race met een goed eindschot een 12e plek te behalen.Fokkenrood: “Ik had echt niet verwacht dat ik zo goed zou lopen. Ik wist dat top twintig erin zat, maar niet twaalfde”

Al met al was het een meer dan geslaagde dag voor het Valley Running Team. Volgende week volgt nog het NK cross waar een groot deel van het team aan de start zal verschijnen. Op de dag daarna staat de reis naar Namibië alweer gepland, de volgende hoogtestage van het team waarbij iedereen aanwezig zal zijn. Voor de atleten van het team is deze stage bedoeld als opmaat naar een indoorseizoen of wegseizoen.

Valley Running Team
Logo